Mihai Eminescu: "Biserica Ortodoxă e Mama Neamului Românesc"

Mihai Eminescu: "Biserica Ortodoxă e Mama Neamului Românesc"

Ofertă programe artistice. Nimic fără Dumnezeu!

Doamne ajuta!

Bine aţi venit!

Ma numesc Florin Nan, anul acesta am sarbatorit deja cea de a 45-a aniversare:), locuiesc în Ploiesti , Prahova şi sunt actor liber profesionist. Vreau să vă spun că având ajutorul Domnului Hristos Cel ce a spus "Fără Mine nu puteţi face nimic", am alcătuit cateva
programe artistice sub forma unor recitale de poezie, proză şi ... nu numai:)

Detalii gasiti intrand pe link-ul continut de titlul fiecarui program.

Prezentat la Ploiesti, si alte foarte scurte fragmente prezentate tot la Ploiesti:), iar Ploiesti si Dridu:)


B) Staroste (Prezentator - Entertainer) pentru Cununii, Botezuri si alte Bucurii !:)

C) "Povestea lui Gheorghe Moţ"
-Deocamdata:) puteţi vedea imagini doar din spectacolele susţinute la Braşov, Valea Plopului, Cernauţi, Cluj-Napoca, Ploieşti si Sanpetru... si fragmente la Teliu, Bucuresti 2012, Sophia, iar Bucuresti:), Aiud si deDor

D) "Călătorie de suflet"
-Pentru moment:) va pot povesti:) cum a fost prezentat la Cluj-Napoca... si fragmente la Muzeul Satului, Fierbinti 2011, Fierbinti 2012, Bucuresti 2013, si deDor


F) Programul Moş Craciun pentru sarbatorile de iarna
Mosul a trecut printre multe alte locuri si pe la Radio As Suceava, McDonald's Romania, Bucuresti, Ploiesti ...

Urmând îndemnul Părintelui Nicolae (Steinhart) de la Rohia din cartea sa cu titlul "Dăruind vei dobândi" şi având în minte explicaţia Părintelui Arsenie Papacioc cel care spune că "Nu dai ce ai , ci dai ceea ce eşti", aş vrea să vă propun aceste modeste produse artistice ale mele, iar în cazul în care consideraţi că aceste programe sunt în spiritul a ceea ce aţi dori cândva să urmăriţi din postura de spectator sau să oferiţi într-o prestaţie live oricarui gen de public iubitor de Dumnezeu, de oameni si de tot ce ne inconjoara, pot fi contactat la nr. de tel. 0721810719 şi la adresa de e-mail florinnan@yahoo.com .

Vă multumesc!

Doamne ajută!


luni, 27 septembrie 2010

"Viata Maicii Domnului" - audio c.d.

Doamne ajuta! PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi robii tai !

Foarte des intalnita este ideea ca spatiile virtuale de "asa zisa socializare" sunt doar o pierdere de vreme si o inselare nu de putine ori cu finalitate nefericita. Poate ca asa se intampla de multe ori si exemplele neplacute coplesesc pe oricine ar incerca sa imblanzesca imaginea deja formata. Dar dupa cum spunea Sfantul Maxim Marturisitorul lucrurile nu sunt rele prin ele insele ci devin intr-un fel sau altul in functie de pozitia noastra in raport cu ele.

Spre exemplu cu un cutit poti taia paine si poti pregati hrana cea de toate zile dar incaput pe mana unui om fara frica si dragoste de Dumnezeu si oameni acelasi obiect poate deveni si o arma foarte periculoasa. Iar exemplele pot continua aproape la nesfarsit. La fel se intampla si cand vorbim de una din cele mai mari revolutii ale omenirii - internetul . Fara sa mai amintim toate riscurile ce apar din folosirea nechibzuita a acestui instrument de comunicare globala as vrea sa facem o mica oprire in mica "statie" culturala - artistica - duhovniceasca ce si-a gasit loc in hatisurile "www"-ului. Inca este o statie mica , o halta la margine de "sat" unde oamenii traiesc tot mai avand Credinta , Nadejde si Dragoste fata de Creator si de semenii lor. In mijlocul acestui "satuc" strajuieste turla bisericutei de lemn de la care la timpul fiecarei Sfinte Slujbe razbat lovituri de toaca si dangatul clopotului ca prezenta Glasului Lui Dumnezeu Ce cheama oamenii cu ochii inlacrimati de emotie si dor la truda lucrarii de mantuire.

Dar cine credea ca in acest "catun" au mai ramas doar cativa batrani uitati de ani si modernizarea secularizata se inseala , pentru ca pe langa firisorul de apa vie din ce curge linistit si clar taind cu blandete padurea inmiresmata din apropierea satului si adapand campul datator de roade , au aparut discret si surazand asezari de tineri consecventi traditiei crestine sau reveniti cu sfiala din "lumea vesnic friguroasa" dupa cum plastic imagineaza poetul Adrian Paunescu.

Am spus toate astea pentru a face o oarecare imagine asupra comunitatii de tineri... de toate varstele:) care acum incearca sa se cunoasca prin intermediul spatiului virtual avand cu totii un singur fundament si tel: Credinta in Dumnezeu. Si printr-un astlef de mijloc adica prin site-ul Facebook nu demult am intalnit printe multe alte persoane de mare calitate, sensibilitate si frumusete umana un ... concitadin:)... adica un ploiestean:)... pe numele lui Cristian Serban. Fara prea multe introduceri:) m-a intrebat daca sunt de acord sa fac parte dintr-un proiect gandit de el ce are ca scop imprimarea si publicarea un c.d. audio pentru copii si tineret cu titlul "Viata Maicii Domnului".

Ce poate fi mai frumos de-atat?:)... Si dupa cum el singur marturisea in prima fractiune de secunda am zis "da":); asa ca toate fiind in ordine am decis ca in Duminica ce urma sa purcedem la inregistrare.

In acea dimineata am participat dupa randuiala ca un copil cu-minte:) la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie oficita de parintele meu duhovnic Preotul Gheorghe Lazar la Biserica cu hramurile Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil si Sfantul Antonie cel Mare, unde ca de obicei de sus de la balconul care in limbaj bisericesc se numeste "cafas" am cantat in cor "cu mosii si cu babele":), si cand m-a invredinict Dumnezeu de m-am Impartasit cu Prasfintele Preacuratele Infricosatoarele Dumnezeiestile de Viata Datatoarele ale Domnului Hristos Taine,(cu specificarea ca fotografia a fost facuta la Praznicul Adormirii Maicii Domnului)... iar la ceasul al 9-lea:) adica la 3 dupa amiaza ne-am intalnit in fata blocului unde este sediul postului de radio "K" - asa parca se numeste:) - unde lucreaza Cristian , si pe care de atunci ma tot straduiesc din rasputeri sa-l prind "On Air", dar data fiind ora destul de matinala la care el termina emisiunea, adica pe cand "se crapa de 11" dimineata:) imi este de-a dreptul imposibil:)... dar nu ma las, perseverez:))

Impleteind mai mult sau mai putin armonios momentele de creatie artistica inregistrata cu pauzele de rontait niste chestii excelente:) si cu apa de la robinet, pentru ca sucul cumparat de Cristi strica vocea-mi cristalina:))) am reusit cu balbele si repetarile de rigoare sa imprimam Povestitorul si toate rolurile masculine. Asta a fost partea mea:) , dar stati ca m-am aventurat si in a rosti vorbele Maicii Domnului si ale celorlalte personaje feminine dar numai din postura celui care povesteste, nicidecum sa incerc sa interprezez acele roluri, si toate astea le-am facut gandindu-ne si la varinata mai putin placuta ca nu vom gasi pe cineva sa ne ajute si sa fie "neaparat actrita profesionista" cum am sustinut eu, si daca se poate sa fie si traitoare.

Dar Maica Domnului nu ne-a lasat si amandoi ne-am gandit la... la cine altcineva decat la omul minunat , credincios, talentat si atat de frumos care este Afro:)))? Si nu sunt doar niste vorbe aruncate. Am si martori:)

Cand am sunat-o avea telefonul inchis pentru ca era plecata intr-un mic pelerinaj, mai intai pe la Sfanta Manastire Petru Voda sa-l mai revada pe Parintele Iustin Parvu de la care a luat ca de fiecare data atatea binecuvantari , mangaieri si ...prajiturele:) cu un gust asa de bun cum numai la trapezele Manastirilor gasesti:) si din care m-am indulcit si eu cateva zile mai tarziu , pentru ca nu se putea sa nu-mi opreasca si mie, ca de altfel tuturor prietenilor ei, ceva in gentuta ei plina de carticele cu acatiste , iconite si programe de pelerinaj:)) Mi-a povestit apoi ca a trecut si pe la Schitul Inaltarea Sfintei Cruci de la Aiud , la Rapa Robilor

pentru ca a tinut neaparat sa fie de fata la Sarbatoarea Inaltarii Sfintei si de Viata Facatoarei Cruci, acolo unde pamantul e sfintit de Mostele Martirilor din puscariile comunisteca de altfel in atat de multe alte locuri de pe cuprinsul tarii noastre daca doar ne amintim de Pitesti, Gherla, Jilava, Ramnicu Sarat , Rahova, Galati, Sighet, si cate vor mai fi, locuri unde daca ne invredniceste Dumnezeu sa ajungem cu siguranta vom auzi in adancul sufletului nostru : " Descalta-te ca pamantul pe care calci e pamant sfant".

... Si iata ca inca odata apare Maica Domnului Care cu rugaciunile si Sfantul Sau Acoperamant e prezenta peste tot...

...Pentru cei care inca nu au cunoscut-o pe Afro mai indeaproape va spun ca este genul de om ... si chiar imi vine sa scriu cu "O" mare ca e dupa asemanare:), la care se poate apela atunci cand e mare trebuinta de cineva care sa spuna "DA" atunci cand e chemat sa interpreteze un rol de orice marime si complexitate,... sa mangaie sufleteste pe cel in nevoie chiar daca de multe ori ea este intr-o astfel de situatie,... sa ajute intelectual , fizic si chiar financiar , chit ca nu are atunci:))),... sa faca servicii de transport si curierat:)))... si chiar sa hraneasca si sa plimbe pisici ramase singure acasa:)))Toate astea le stiu de la ea pentru ca nu de putine ori m-a sunat sa-mi spuna in ce sa mai bagat:)) "Pentru ca n-am putut , Florinache, sa zic nu" :))), si sa "planga pe umarul" cuiva, pentru ca la sfarsitul convorbirii sa fie intre noi o hlizeala molipsitoare chiar si pentru securistul de serviciu care ne asculta telefonul:))))Sau care ne citeste blogurile:)))"Cine va asculta , domn'e? Si cine va mai citeste bazaconiile? Noi nu ne mai ocupam cu chestii d'astea da mult";"Am inteles , sa traiti! Iertati-ne":)))

...Asa ca daca ar fi sa postez o fotografie care sa o reprezinte cat mai bine pe Afro cred ca una foarte potrivita ar fi si

:))) Cristian a postat-o pe cea oficiala:). Ma intreb daca aici o fi fost cand a stat la ocazie sa vina la Ploiesti pentru inregistrare?:) Aaaa, nu , nu cred pentru asta si cealalta le am de la ea de vre-o 2-3 ani:))) ... si parca nu era chiar asa frig cand am imprimat noi:)

Si uite-asa pe langa altele intre care amintesc aici "Fabiola", "Dulcea mea Doamna. Eminul meu Iubit.", alte filmari , spectacole , animatii si inregistrari audio ce vor aparea speram noi cat mai curand si de care vom afla pe blogul Grupul Artistilor Crestin Ortodocsi, sunt iarasi alaturi de Afro de data asta in "Viata Maicii Domnului". Alaturi de ea si de dragutul Marius Mihai Bujoreanu, copilul care-i cere tatalui sau sa-i spuna o poveste:)

Acest c.d. v-a aparea la Editura Cristimpuri, si am inteles ca lansarea oficila v-a fi undeva in Octombie la un targ de carte religioasa la Sibiu iar cateva ganduri despre cum sa lucrat la el si multe alte lucruri interesante puteti gasi citind inspiratul articol scris de Cristian si foarte frumos intitulat Artisti cu suflet de crestini.

In speranta ca ve-ti reusi sa-l gasiti:) am postat un mic demo atat cat apare si pe internet:) si nadajduind ca auditia va v-a convinge ca ne este folositor tuturor va invit sa ascultati cele 2 minute si ceva :) facand abstractie pe cat e posibil de monotonia glasului meu... usor nazalizat:)... si oarecum fonfait:))

Aveti grija cand il ve-ti asculta in intregime sa nu stati in pozitia culcat pentru ca exista riscul sa va traga in lumea viselor:)), ci incercati sa va asezati comod dar prezent pe un scaun:))...eventual fara spatar:)))... sau de ce nu... chiar stand in picioare:))) Am adaugat mentiunea aceasta observand efectul "linistitor":))) ce l-a produs auditia in intregime a c.d.-ului asupra casnicilor mei:)))

Doamne ajuta!

7 comentarii:

 1. Asteptam precum un copilas ce asteapta ziua de Craciun,in noaptea Sfanta a nasterii Mantuitorului...cadourile....randurile tale. Stiam ca vor fi linistea mea inca din titlul semnificativ "Viata Maicii Domnului", deoarece de mica am invatat de la bunica mea despre credinta in Bunul Dumnezeu,si dragostea pentru Maica Domnului Maria.Si bunica a fost Maria si mami..au purtat acest sfant frumos Nume...si desi nu le mai am langa mine sunt acolo Sus ... le port o dragoste fara inceput si fara sfarsit...Mamica fiind mi-am chemat puiutul sa asculte... baietelul cu toate intrebarile.. si la randul ei m-a intrebat si i-am raspuns....ce frumos cand un copilas e dorninc sa cunoasca despre Credinta....Si vreau cu lacrimi sa iti multumesc Florin! Ce frumos ai scris! Imi doresc ca fiecare copil sa poate cunoaste adevarul si credinta in Dumnezeu...precum eu , precum tu si multi multi alti iubitori oameni, am copilarit si crescut...e un CD minunat.Il recomand celor mici si mari...aproape si departe...Trebuie sa inchei..desi imi place sa scriu MULT pentru ca uneva in inima mea e un izvor de credinta...daruire si iubire..pt tot ce e frumos, imaculat, precum randurile tale FLORIN. INCA O DATA ITI MULTUMESC....

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamne ajuta!:)
  Intr-adevar, prietena mea, daca nu vom fi precum copiii nu vom putea intra in Imparatia Cerurilor - asa ne invata Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
  Ma bucur sa aud cum un copil, undeva departe, peste Ocean isi intreaba mamica in limba roamana, desi cu accent:), dar tocmai asta ii da valoare si mai mare, despre Maica Domnului... si pe langa raspunsul frumos si de folos primit ne asculta si pe noi:)
  Putrati-ne va rugam in rugaciunile voastre catre Maica Domnului!
  Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

  RăspundețiȘtergere
 3. Un om cald si extrem de generos, un artist insuficient exploatat vis-a-vis de cate poate exprima prin forta talentului sau, Afrodita reuseste sa te inalte si sa te cucereasca doar privindu-i chipul cald si daruit de Dumnezeu cu lumina aceea a oamenilor alesi.

  Felicitari Florin si nu te necaji. Ei vor sa ne sperie, ne spun si se lupta sa arate ca nu contam. Daca este asa, de ce le este frica?:)

  Multam de postarea asta grozava!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu mare drag, Victor!:)
  Adevarat si frumos ai vorbit despre Afro:)... Multumesc si eu pentru marturia data:)
  Acum nu mai stiu ce sa fac:) pentru ca am deshis calculatorul cu gandul clar sa-ti "spun" gandurile mele in legatura cu... "Impreuna la Azil" scris de tine si pe care l-am citit de vre-o 5 ori azi dimineata pe la 4:), dar vad ca tu mi-ai luat-o inainte:) ...
  Mare Bucurie mi-ai facut!
  Oricum te vizitez si eu acum:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Da, mai tata! Trecand peste micile stangacii filologice, scrii de-a dreptul delicios:)...Tin sa ti multumesc pentru caldura cu care ai intrat in acest proiect VIATA MAICII DOMNULUI...Nu aveam nevoie in acest proiect de un actor cu ştaif, ci de un traitor aşa ca Dumnezeu mi l-a trimis în cale...Inca nu a aflat lumea de cartea si CD ul Viata Maicii Domnului...(pot fi comandate pe www.edituracristimpuri.ro), dar sunt convins ca atunci cand vor avea cele doua pe mana, vor exclama asa cum a facut o şi IPS STREZA de la SIBIU: ,,Părinte cutărică, ia uite ce carte frumoasă! Noi de ce nu facem aşa ceva la editura noastră?" Doamne ajuta! Maica Domnului lucreaza si cu cei mai mici si neinsemnati copii ai săi...

  RăspundețiȘtergere
 6. :)) Multumesc si eu pentru aprecierile calduroase la adresa calitatilor mele de ordin filologic:))... Cat despre "mic si neinsemnat" nici nu mai incape vorba:)))...
  Si pana la urma daca nu intram in proiect ce mai scriam pe blog?:))
  Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cand am zis mic si neinsemnat m am referit la mine...Cand o sa joc eu oare in Ghost Rider 2, asa ca Florin Nan:)

  RăspundețiȘtergere