Mihai Eminescu: "Biserica Ortodoxă e Mama Neamului Românesc"

Mihai Eminescu: "Biserica Ortodoxă e Mama Neamului Românesc"

Ofertă programe artistice. Nimic fără Dumnezeu!

Doamne ajuta!

Bine aţi venit!

Ma numesc Florin Nan, anul acesta am sarbatorit deja cea de a 45-a aniversare:), locuiesc în Ploiesti , Prahova şi sunt actor liber profesionist. Vreau să vă spun că având ajutorul Domnului Hristos Cel ce a spus "Fără Mine nu puteţi face nimic", am alcătuit cateva
programe artistice sub forma unor recitale de poezie, proză şi ... nu numai:)

Detalii gasiti intrand pe link-ul continut de titlul fiecarui program.

Prezentat la Ploiesti, si alte foarte scurte fragmente prezentate tot la Ploiesti:), iar Ploiesti si Dridu:)


B) Staroste (Prezentator - Entertainer) pentru Cununii, Botezuri si alte Bucurii !:)

C) "Povestea lui Gheorghe Moţ"
-Deocamdata:) puteţi vedea imagini doar din spectacolele susţinute la Braşov, Valea Plopului, Cernauţi, Cluj-Napoca, Ploieşti si Sanpetru... si fragmente la Teliu, Bucuresti 2012, Sophia, iar Bucuresti:), Aiud si deDor

D) "Călătorie de suflet"
-Pentru moment:) va pot povesti:) cum a fost prezentat la Cluj-Napoca... si fragmente la Muzeul Satului, Fierbinti 2011, Fierbinti 2012, Bucuresti 2013, si deDor


F) Programul Moş Craciun pentru sarbatorile de iarna
Mosul a trecut printre multe alte locuri si pe la Radio As Suceava, McDonald's Romania, Bucuresti, Ploiesti ...

Urmând îndemnul Părintelui Nicolae (Steinhart) de la Rohia din cartea sa cu titlul "Dăruind vei dobândi" şi având în minte explicaţia Părintelui Arsenie Papacioc cel care spune că "Nu dai ce ai , ci dai ceea ce eşti", aş vrea să vă propun aceste modeste produse artistice ale mele, iar în cazul în care consideraţi că aceste programe sunt în spiritul a ceea ce aţi dori cândva să urmăriţi din postura de spectator sau să oferiţi într-o prestaţie live oricarui gen de public iubitor de Dumnezeu, de oameni si de tot ce ne inconjoara, pot fi contactat la nr. de tel. 0721810719 şi la adresa de e-mail florinnan@yahoo.com .

Vă multumesc!

Doamne ajută!


marți, 7 iunie 2011

"Nu credeam sa-nvat a muri vr'odata..."


Florin Nan - Oda (in metru antic) de Mihai Eminescu

Asculta mai multe audio soundtrack


Acestea vor fi fost probabil vorbele ce Mihai Eminescu le-a repetat obsesiv mai ales in ultima parte a existentei sale pe pamant, cand simtea ca firul nevazut al vietii v-a fi rupt cu brutalitate de cei care dupa ce l-au desfiintat moral categorisindu-l pe nedrept ca nebun, deranjati fiind de adevarul spuselor lui au facut tot ce le-a stat in putinta sa-i otravesca zilnic intreaga fiinta cu doze fatale de mercur administrate cu regularitate stiintific - diabolica. Ce suflete pot fi acelea care innabusind glasul constiintei pot blasfemia spunand vorbe odioase impotriva celui a carui poezie "Rugaciune" inchinata Maicii Domnului e cantata in slujbele Bisericii ? Probabil ca trebuia o dovada in plus ca Adevarul negresit scandalizeaza.
In fine, impotriva celor care inca mai sustin cu asa zise dovezi tot felul de enormitati la adresa poetului sufletului neamului romanesc, nu cred ca trebuie sa venim cu alt argument decat cel rostit in urma cu doua mii de ani de Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos a Carui Inaltare de curand am praznuit-o si Care la un moment dat a spus : " Fericiti cei prigoniti pentru Dreptate ca a unora ca acestora este Imparatia Cerurilor "

Am observat ca oamenii cu Frica si Dragoste de Dumnezeu si semeni se pregatesc inca de cu cateva zile inainte de a face pomenirea celor dragi si trecuti la Viata Vesnica, asa ca m-am gandit sa fac si eu aceasta "pregatire" pentru Badia Mihai de pe acum, ca in 15 iunie sa ne amintim sa inaltam o rugaciune tainica pentru sufletul lui nobil ce a infrumusetat atat de mult fiinta poporului roman.
Ma voi stradui sa nu spun vorbe prea multe dar nu pot trece cu vederea trairea lui crestina ancoranta in Vecinicie si desfasurata stilistic in intreaga sa scriere poetica, dramaturgica, gazetareasca si nuvelistica.
E de referinta cum odata spunea parintelui sau duhovnic ca si-ar dori ca dupa moartea sa sa fie ingropat in apropierea manastirii sa poata auzi mereu la Vecernie corul maicutelor cantand "Lumina Lina".- intr-adevar dadea semne de nebunie:)... sfanta.
Si de cate ori nu ne-a mangaiat corzile sufletului cu versurile sale puse pe muzica si interpretate de marii nostri artisti in care spunea ca intr-un testament ca:


Nici dorinta asta ultima nu i s-a indeplinit, dar cu Voia Lui Dumnezeu este asezat intr-un loc mult mai aproape si mai accesibil:) noua celor ce dorim ca din cand in cand sa-l mai "vizitam" pe Emin, chiar si pentru cateva clipe,

unde cu grija de a nu-l tulbura din conversatia cu Sadoveanu, Cosbuc, Caragiale, Macedonski:) si cu alti manuitori dibaci ai penelor de scris, sa-i multumim cu o floare si un sambur de lumina pentru nestricacioasa mostenire ce fara nici o retinere ne-a daruit-o tuturor:)
Si cand uimirea ne v-a face sa uitam orice cuvinte in prezenta celui care trezea la viata "...iambii suitori, troheii, salatretele dactile...", atunci sa rugam discret un alt traitor crestin al scrisului romanesc Alexandru Vlahuta, sa-i mai marturiseasca odata cum ca :


Florin Nan - "Lui Eminescu" de Alexandru Vlahuta

Asculta mai multe audio soundtrack

Va multumesc ca citind modestele mele randuri ne-am adus aminte impreuna de cel care potrivit unei frumoase povestiri a fost lasat de Dumnezeu pe aceste meleaguri ale tarii noastre ca rasplata ospetiei oamenilor locului.

Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace pe Mihai Eminescu al nostru, iar de noi sa se milostiveasca!

Hristos s-a Inaltat!

P.S. : Va astept la urmatorul meu gand despre universul eminescian avand ca titlu Intergrala "Scrisorilor" si "Luceafarul" lui Eminescu

8 comentarii:

 1. Draga Florin,
  ca de fiecare data ne aduci lumina si liniste noua celor care citim si gandim randurile scrise cu atata daruire de tine. Scriitor de geniu , creator neobosit marele nostru Eminescu nu a murit niciodata, el va ramane mereu prin poezia lui exemplul tuturor celor care macar pt o clipa au incercat a scrie..Multumesc Florin...MULT.

  RăspundețiȘtergere
 2. Sper ca dragul nostru Emin sa ne priveasca din Vecinica Odihna si sa se bucure vazand ca nu l-am dat uitarii, ba chiar si asa usor stangaci:) inca mai facem eforturi sa ne inmiresmam sufletele cu nectarul picurat din pana-i maiastra in aristocratica lada de zestre spirituala a neamului romanesc:)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mi-a placut mult cum ai recitat poeziile! Se cunoaste ca picuri suflet in ceea ce faci si asta cred ca te hraneste sufleteste si pe tine!
  Iti multumesc ca impartasesti aceasta bucurie cu noi!

  RăspundețiȘtergere
 4. :) Cred ca un zambet tine loc de orice alt raspuns din partea mea :)
  Multumesc de vizita si de ragaz, iar "usa" mea ramane mereu intre-deschisa... asteptand :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Greierii sunt înregistrați sau sunt ai mei?:) Minunat! Mulțumesc pentru Bucuria pe care mi-ați făcut-o!

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi pare rau dar sunt ai mei:))
  Cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 7. A mai trecut ceva timp și, mai ales noaptea ... e plin de greieri și în jurul casei mele. Din partea mea, n-are de ce să vă pară rău. Ador greierii.Nici o muzică de fundal nu poate fi mai potivită pentru ce ați pus la cale. Așa că, dacă nu aveați greieri, trebuia să vă faceți rost.

  RăspundețiȘtergere
 8. La cea mai recenta postare a mea aici pe blog intitulata Integrala "Scrisorilor" si "Luceafarul" lui Eminescu se pot auzi chiar mai multe sunete pe fundal:)... venite sper si ele tot de afara :)))

  RăspundețiȘtergere